Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Nagymamákat és unokákat hoz közelebb a Nébih pályázata

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Nagyi szerint" elnevezéssel, rajzpályázatot hirdet általános-és középiskolás diákoknak is a Nébih. A Maradék nélkül programban ezúttal olyan pályázatokat várnak, melyek bemutatják a nagyszülőktől ellesett, élelmiszerpazarlást mérséklő praktikákat.  

 

A nagyszülőkkel való közös főzések során a gyerekek megismerkednek az alapanyagokkal, az konyhai eszközök használatával, valamint a mérés és adagolás mellett a higiénia jelentőségével is. Mindez számos készséget fejleszt, és hozzájárul az egészséges és fenntartható táplálkozási szokások, valamint az étel iránti tisztelet kialakulásához is.

A pályázattal a Nébih minél több iskolást arra szeretne biztatni, hogy rajzaikon keresztül mutassák meg, milyen élményeket, tanítást kaptak nagyszüleiktől a konyhai praktikák, különösen az élelmiszerpazarlás csökkentése kapcsán.

A pályázatra június végéig három korosztályban lehet nevezni: alsó tagozat, felső tagozat, középiskola. A részletes felhívás a Maradék nélkül program honlapján érhető el. Az alkotások beküldési határideje július 25-e. A legkiemelkedőbb pályaműveket egy utcatárlaton is bemutatják majd.