Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap reggelre többfelé képződhet pára, köd, majd napközben sokfelé rövidebb-hosszabb időszakokra kisüt a nap, de lesznek tartósabban borongós, párás tájak is. Számottevő csapadék sehol sem várható, de a párásabb, ködösebb tájakon szitálás, kezdetben ónos szitálás kialakulhat. A nyugatias szél helyenként élénk lehet.

Délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a borongósabb, tartósabban szürke tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás.

A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap elsősorban melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek a magasban zajló melegedés hatására, emiatt az érzékenyek körében migrén, tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság előfordulhat, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

(fotó: pixabay)