Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt, jövő, hétköznapok, szépség és bölcsesség. A National Geographic női életeket bemutató fotókiállítása már Budapesten is látható. 

 

Nők: A változás évszázada 

A világ számos táján élő hölgyek kerültek a lencse elé. Pillanatok a gyengébb nemről, mely talán sokszor erősebb, mint hinnénk. A National Geographic Hungary és a National Geographic Society most először hozta Magyarországra a  tárlatot.

Hárman az inspiráló nők közül

Jurányi Zsófia légkörfizikussal, az Antarktiszon és az Északi-sarkvidéken egyaránt otthonosan mozgó sarkkutatóval; Kubinyi Enikő etológussal, a Szenior Családi Kutya Program megalapítójával; valamint Nedeczky Júlia hegymászóval, aki a Karakorumban található Gasherbrum II. csúcs meghódításával új fejezetet nyitott a magyar hegymászás történetében – velük külön foglalkozik a galéria. 

A világ egyik legnagyobb tudományos és ismeretterjesztő szervezete, már 1888 óta, a megalapítása évétől gyűjti a világ különböző társadalmai rétegének mindennapi életét  bemutató dokumentumokat. 

A kiállításon a ritkán látott kuriózumokon kívül olyan híres, mára legendássá vált képeket is meg lehet tekinteni, mint Steve McCurry-nek a zöld szemű afgán lányról készült fotója. 

A tárlat ingyenesen látogatható a budapesti Arena Mall bevásárlóközpontban december 11-ig. 

(Nyitókép: japán nők virágzó cseresznyeágakkal, 1918. Fotó: Eliza R. Scidmore)