Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Rangos díjakat kaptak a Győri Balett művészei

Idén tizedik alkalommal ismerte el a Győri Balett egyik táncművészének kimagasló teljesítményét az Audi Hungaria. A Minősági Táncművészetért díjat ezúttal Luigi Ianonne-nak ítélték oda.  

Az olasz származású táncművész 2015 óta tagja a társulatnak, eddig a többi között az Anna Karenina, a Black To Say Silence és a Carmina Burana darabokban bizonyította tehetségét.

Az elismerést az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatóságit tagja adta át A skarlát betű premierje után. 

Németh Kinga úgy fogalmazott, a Győri Balett táncművészei minden egyes előadásukkal elkápráztatják a közönséget: nem csupán tehetségük teszi őket kivételes társulattá, hanem a balett iránti szenvedélyük, a művészet irányában tanúsított alázatuk is. Hozzátette: inspiráló, ahogyan évadról évadra megújul a társulat, lépést tartva világunk rendkívül gyors változásaival, ahogy az Audi munkatársai is folyamatosan fejlődnek, új utakra lépnek karrierútjuk során. Az előadással kapcsolatban hangsúlyozta, kihívás újragondolni azt, amit egyszer már sikerre vittünk, ahogyan fejlődni is kihívás, mindig újat és jobbat alkotni. 

Az Audi Hungaria számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, így alapítása óta támogatja Győr és a régió sport és kulturális életét, valamint számos szociális kezdeményezést karolt fel az elmúlt három évtizedben, a Győri Balettel már 26 éves a szoros kapcsolat. 

A szombati előadás után a Kardirex Egészségügyi Központ Kardirex-díja talált gazdára. Ezúttal Szentiványi Richard táncművész kapta meg az elismerést, amelyet 20 évvel ezelőtt alapítottak a tulajdonosok. 

Az évforduló alkalmából Dr. Vasas Norbert centrumvezető főorvos Csepi Alexandra dramaturgnak, Velekei László koreográfus-igazgató alkotótárásnak is átadott egy díjat. 

Forrás/fotó:
Audi Hungaria
Győri Balett