Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Rekordlétszámú látogatót fogadott a Győri Jégsport Központ

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Jégsportért Alapítvány és a Győri ETO Hockey Club a közelmúltban zárta a 2022/23-as korcsolya szezont. A szezon tapasztalatait Bartalis József, a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Szarvas Zoltán a Győri ETO Hockey Club elnöke értékelte.

„Nehezen indult a mögöttünk lévő koriszezon, mert a globális energiaválság okozta brutális áram áremelkedés miatt a többszörösére emelkedtek a győri jégpályáink üzemeltetési költségei. Ennek fedezetére gyakorlatilag senkitől nem kaptunk érdemi segítséget. Sajnos támogatás hiányában az energia krízis miatt, a Győrben igen népszerű Dunakapu-téri adventi jégpályánkat sem tudtuk tavaly felállítani, és a sátras edzőpályánkat sem tudtuk elindítani ebben a szezonban. Így aki Győrben korcsolyázni szeretett volna, azt a mögöttünk álló szezonban csak a Nemak Jégcsarnokban és a kisméretű gyakorló pályánkon tehette meg. Minden nehézségünk ellenére mondhatjuk, hogy összességében továbbra is a legnépszerűbb téli közösségi sportolás Győrben a korcsolyázás, amit az elmúlt szezonban több mint hamincezren vettek igénybe. Ennyien még soha nem koriztak nálunk, így tényszerűen állíthatjuk, hogy Győrben továbbra is kiemelkedő a korcsolyázás népszerűsége.” értékelt Bartalis József.

„Bátran kijelenthetjük, hogy Győrben továbbra is az egyik legnépszerűbb közösségi sport a korcsolyázás, amit az is igazol, hogy mintegy harminc győri és huszonegy Győr környéki általános és középiskola iskola tanulói húztak korcsolyát testnevelés óra keretében az idei szezonban is. Az iskolások mellett sajnos a Győrben korábban igen népszerű városi OVIKORI programunkat nem tudtuk folytatni támogatás hiányában. Ennek ellenére hét vidéki és két győri alapítványi óvoda kicsinyeit megtaníthattuk az idén is korizni. A korcsolyázás összességében egy remek fejlesztő mozgás, kiváló összetett módon fejlesztő sport, jó lehetőség az esetleges tartáshibák javítására, különféle légzőszervi betegségek kezelésére is. További előnye, hogy egyszerre sok gyermek tudja a sportolás közösségi élményét, örömét megélni. Ami igazán rendkívülivé teszi és kiemeli a többi sport közül a korcsolyázást, az nem más, minthogy a gyerekkorban elsajátított tudás – legyen az bármilyen szintű – azt az egyén az élete végéig képes megismételni, fejleszteni. Ezért is fontos célunk a városi OVIKORI programunk újragondolása és újraindítása, és a korcsolyázás és a szabadidős közösségi sportolás népszerűsítése a következő szezonban is.”mondta Szarvas Zoltán az ETO HC elnöke.

„Számos sikeres jeges sporteseményt is tartottunk a szezonban, amelyek közül ki kell emelnünk a januári jégpályák éjszakája országos rendezvényét is, amelyben Győr az idén is az egyik országosan kiemelt helyszín volt. De az egyetemi hallgatók szabadidős sportolásába is bekapcsolódtunk, a Széchenyi Egyetem hallgatói minden héten, külön órasávban lehetőséget kaptak a korcsolyázásra nálunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt szezonban korit húzott! A kollégákkal már azon dolgozunk, hogy az idén ősztől, az következő korcsolya szezonban is újra lehetősége legyen a győrieknek a kedvenc téli sportjuknak hódolni. ” zárta az értékelést Bartalis József a Győri Jégsportért Alapítvány Kuratóriumának elnöke.