Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Számos felhasználói visszajelzés érkezett a Microsofthoz a Teams kapcsolattal. A legtöbben az alkalmazás lassúságára, problémás működésére panaszkodtak. Ezért a úgy döntött, hogy egészen az alapoktól építkezzen újra az alkalmazást, aminek az eredménye, hogy megnövelték annak gyorsaságát, ami elméletileg legtöbb háromszor gyorsabb, vagy kétszer olyan gyorsan lehet csatlakozni az értekezletekhez, kevesebb jóval kevesebb, legalább annyi memóriát használ. 

Az új kiadáson egyébként már évek óta dolgoztak a fejlesztői, a kliens egyes elemei már meg is jelentek a Windows1-be integrált, fogyasztói Teams-verzióban, az üzleti felhasználás számára azonban mindeddig nem elérhetők az új kliensszoftver fejlesztései.

A technológiai fejlesztéseken túl vizuális ráncfelvarrás is sor került. Olyan frissítéssel látták el a Teams-et, ami jobban illeszkedik a Windows-11 vizuális világához. 

A Portfólió összegyűjti, hogy a teljesítményjavulás és a vizuális frissítés a Teams milyen új funkciókkal bővül:

– Könnyebbé válik a Teams-fiókok közötti váltás, az új kliens egy továbbfejlesztett módszerrel lehetővé teszi, hogy egyetlen legördülő menüben látszódjon az összes fiók és értesítés.

– Eddig, ha valaki egy kéz szimbólummal jelezte, hogy meg akar szólalni egy konferenciahívásban, a szimbólumot a felszólalás végén manuálisan kellett kikapcsolni. A Teams ezentúl automatikus „leereszti” a felhasználó kezét, ha az abbahagyta a beszédet.

– A Teams interaktív táblájába, a Whiteboardba ezentúl Loop-elemeket is be lehet illeszteni, így az élmény még interaktívabb lesz. A Microsoft Loop munkaterületeket és oldalakat tartalmaz, ahová feladatokat, projekteket és dokumentumokat lehet importálni, és azokat igény szerint strukturálni.

– Az AI-alapú videószűrők is érkeznek a Microsoft Teamsbe, számos animált képkockával és a videók árnyalatának megváltoztatásának lehetőségével.

Az új Teams teszt verzióját a vállalati előfizetésekkel rendelkező céges cégétől lehet alkalmazni.