Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Robbanásszerű hangra riadtak álmukból a győriek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiderült, egy transzformátor hibásodott meg. 

Éjfél után nem sokkal robbanásszerű hangra riadtak fel az emberek Győrújbarát, az ipari park, Szabadhegy, illetve Kismegyer térségében, az esemény után áramkimaradás is volt a város egyes részeiben. Az eseményt az Időkép kamerája is rögzítette, ez látható nyitóképünkön is. Tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy erősen felhős volt az ég, és mivel a fény forrása a kamerák alatt van, valószínű, hogy nem csillagászati, illetve időjárási jelenséggel van dolgunk. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katszatrófavédelmi Igazgatóság pedig azt közölte portálunkkal, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés az esettel kapcsolatban. 

Az E.ON-tól közben megérkezett a hivatalos közlemény, amelyben azt írják: "a ma hajnalban Győrben, 0:40 perckor tapasztalható fény- és hangjelenséget a Kandó Kálmán úton található transzformátor alállomásunkban egy nagyfeszültségű készülék meghibásodása okozta. A meghibásodás miatt 4-6 perces áramszünetet tapasztalhattak a környéken élők: a villamosenergia ellátást átterhelésekkel az ügyfelek egy részénél 4 perc alatt, másik részüknél 6 perc alatt sikerült helyreállítani. A meghibásodott berendezések javítását jelenleg végzik szakembereink, ennek ideje alatt az áramellátás zavartalanul működik."

Kép forrása: idokep.hu