Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A világhírű színész, Robert De Niro személyes tragédiájáról szóló hírek a múlt év során sokakat érintettek meg. Tavaly a színész unokáját, Leandro De Niro Rodriguezt holtan találták meg otthonában, mindössze 19 éves korában. A fiatal életét egy tragikus drogtúladagolás oltotta ki, ami mély gyászba burkolta a De Niro családot.

E közepette egy másik, életbevágóan fontos esemény is történt a színész életében: a 79 éves Robert De Niro hatodik gyermeke jött világra, ami örömöt hozott a családnak ebben a nehéz időszakban. A Metro magazin nemrégiben számolt be arról, hogy De Niro és barátnője, Tiffany Chen először mutatkoztak meg nyilvánosan újszülött gyermekükkel egy családi sétán New York Cityben, ami rövid időre fényt hozott a szomorúságba. 

De Niro fél évvel később nyíltan beszélt a gyászról és a fájdalomról, amit unokája elvesztése okozott neki. "Ez egy hatalmas sokként ért. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Épp abban az időben kezdtem el gondolkozni rajta, hogy mit tehettem volna, mit tehettem volna vele. Nem tudom, hogy ez változtatott volna-e. Mindig ez jár a fejemben. Ennek nem így kellett volna történnie," mondta el szomorúan a színész.

A tragédia nyomán Floridában egy hatalmas falrajz készült az elhunyt fiúról, amelyet De Niro és a lánya (az áldozat édesanyja) közösen meglátogattak a temetés után. Ez a gesztus nem csak a gyász megélésének egy formája volt, hanem egy emlékezetes módon is tisztelegtek Leandro De Niro Rodriguez élete előtt.

Robert De Niro őszinte vallomása és a családja iránti szeretete példaként szolgálhat sokak számára, hogy a legnehezebb időkben is találhatunk erőt a folytatáshoz. A veszteség feldolgozása mindenkinél más és más, de a nyílt beszéd és a közös emlékezés segíthet a gyászban.