Kezdőlap KÉK HÍREK

Sok a gyalogos gázolás Komárom-Esztergom megyében!

Három órán belül három gyalogos gázolás történt Komárom-Esztergom megyében kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. A rendőrség fokozott óvatosságra inti a közlekedőket!

Tatán, az Ady Endre úton gázolt el egy személygépkocsival közlekedő férfi egy nőt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen 2019. december 11-én 7 óra előtt. A jelenlegi adatok szerint a gyalogos szabályosan haladt át az úttesten, amikor az autó elütötte.

Egy órán belül újabb gyalogos gázolásról érkezett bejelentés a rendőrségre. Ezúttal a Május 1. út egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyén ütöttek el egy 11 éves lányt, aki a jelzőlámpa zöld jelzésénél haladt át az úttesten.

Ugyanezen a délelőttön Tatabányán, az Ifjúság úton szintén a zebrán ütöttek el egy, az úttesten áthaladni kívánó nőt. A balesetekben érintett mindhárom gyalogost kórházba vitték a mentők.

A fenti esetek kapcsán a rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől. Fontos hangsúlyozni, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket minden esetben körültekintően, a sebesség megfelelő megválasztásával kell megközelíteni. A járművezetők vezessenek óvatosabban a zebrák környékén! Minden esetben úgy közlekedjenek, hogy elsőbbséget tudjanak biztosítani az áthaladni szándékozó gyalogosoknak!

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök a hasonló balesetek megelőzése érdekében rendszeresen hajtanak végre ellenőrzéseket a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékén. Céljuk, hogy jelenlétükkel felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartására, ezzel is csökkentve a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek elkerülése érdekében maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.

Vigyázzanak magukra és egymásra!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu