Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sok dolguk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltókat a legtöbb esetben balesetekhez riasztották, de emellett lakástűz és kigyulladt járművek is munkát adtak nekik. 

  • Egy személyautó letért az útról, majd kerítésnek hajtott és az oldalára borult hétfő reggel Vámosszabadin, a Szabadi utcában. A győri hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek. 

  • Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres faszerkezetű kerti tároló szerda délután Győrben, a Nagyhegy utcában. Az épületben háztartási gépeket, kerti kisgépeket és szerszámokat tároltak. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és kihoztak egy felhasadt propánbutángáz-palackot. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Traktor és személyautó karambolozott szerda este a 8611-es számú út Beledet elkerülő szakaszán. A személyautó az út menti árokban állt meg az ütközés után. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót és biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés befejezéséig. A balesetben mindkét sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, az autó sofőrjét kórházba szállították, a traktor vezetőjét a helyszínen ellátták a mentőszolgálat munkatársai. 
  • Kigyulladt egy helyijáratos autóbusz csütörtök délután Győrben, a Kovács Margit utcában. Mire a győri hivatásos tűzoltók kiérkeztek a buszsofőr leszállította az utasokat és egy porral oltóval eloltotta a tüzet. Az egységek hőkamerával átvizsgálták a járművet, magas hőmérsékletet mértek, ezért vízsugárral visszahűtötték a felhevült részeket. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Háztartási hulladék égett egy elhagyatott házban péntek este Győrben, a Beér közben. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat és eltávolították a füstöt az ingatlanból. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Két személyautó ütközött szombat éjjel a Győrújbarátot és a 82-es főutat összekötő mellékúton. Az ütközés következtében egy ember beszorult a roncsok közé, őt a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére.
  • Családi házzal egybeépített melléképület égett vasárnap délután Győrszentivánon, a Lehár Ferenc utcában. A tűz átterjedt a teraszra, a tető egy részére és a ház homlokzatára is. A győri hivatásos és a győrszentiváni önkéntes tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért a tulajdonos rokonokhoz költözött. Az tűzeset során nem sérült meg senki. 

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen öten sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.