Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Győr élen jár, ami az ingatlanok átlagos négyzetméterárát illeti

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Februárban tovább emelkedett a használt lakóingatlanok ára éves összevetésben – közölte az ingatlan.com. Győr továbbra is élen jár, ami az átlagos négyzetméterárat illeti.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Balogh László, az ingatlanhirdetési portál vezető gazdasági szakértője, elmondta: az országos ingatlan.com lakásárindex februárban 2,6 százalékos éves drágulást mutat, havi szinten pedig 1,5 százalékos volt az áremelkedés. A szakértő szerint a kereslet és az árak alakulása alapján látszik, hogy a tavalyi holtpontról kimozdult az ingatlanpiac. Budapesten az országos árindexhez hasonlóan 2,6 százalékos volt az éves áremelkedés üteme.

Mivel az év első hónapjaira általában jellemző az ingatlanárak emelkedése, Balogh László szerint nagy kérdés, hogy kitart-e a lendület 2024 hátralévő részében. A gazdasági szakértő megjegyezte, idén lassú és enyhe áremelkedésre számítanak a lakáspiacon, a forgalomban pedig 20-25 százalékos bővülés várható, ami 125-130 ezer adásvételt jelenthet 2024-ben.

A vármegyeszékhelyek piacán továbbra is Debrecen, Veszprém és Győr áll az élen, sorrendben 785 ezer, 766 ezer és 750 ezer forintos átlagos négyzetméterárral. A lista másik végén található Salgótarján, Miskolc és Békéscsaba, ahol március elején 277-425 ezer forintért kínálták a tulajdonosok a használt lakások négyzetméterét – olvasható az ingatlan.com közleményében.

Az egyik helyi ingatlanközvetítő cég ügyvezetőjével beszélgettünk nemrégiben az ingatlanpiac jelenlegi helyzetéről. Az interjút ide kattintva tekinthetik meg.