Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten is

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. – közölte a Katasztrófavédelem. A legtöbbször balesetekhez riasztották a lánglovagokat, de kigyulladt bálázógép miatt is riasztották őket. 

  • Két személyautó ütközött hétfő délelőtt az 1-es számú főút 166-os kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében. Az ütközés következtében az egyik autó kereke kitörött. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik autót és megszüntették a forgalmi akadályt. A baleset során nem sérült meg senki.

  • Autó és motorkerékpár ütközött hétfő délután Sopronban, a Vas Gereben utca és a Lővér körút kereszteződésében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét járművet. A motorkerékpár vezetőjét a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.
  • Betakarítási munkálatok közben kigyulladt egy bálázó kedd délután Vámosszabadi külterületén. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Mire a tűzoltók kiérkeztek a helyszínen lévők a területet körbetárcsázták, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését, valamint leakasztották az égő bálázót a traktorról. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Öt személyautó ütközött kedd délután Mosonmagyaróváron, a Királyhidai utcában. A járművekben összesen tizenketten utaztak, senki nem sérült meg. Az autók forgalmi akadályt képeztek, ezért a rendőrség kiérkezéséig a mosonmagyaróvári tűzoltók irányították a forgalmat, amely egy sávon váltakozva haladt.
  • Kamionba hajtott hátulról egy kisteherautó szerda délelőtt az M1-es autópálya 153-as kilométerszelvényénél Kimle térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A kisteherautó sofőrje súlyosan megsérült és beszorult a roncsok közé, őt a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik helikopterrel a győri kórházba szállították. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
  • Egy személyautó padkának hajtott, majd felborult csütörtök délután Sopronban, a Lackner Kristóf utcában. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig, majd a helyszínelést követően kerekeire állították az autót és áramtalanították. A járműben csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A beavatkozás és rendőrségi helyszínelés ideje alatt félpályán haladt a forgalom.
  • Személyautó és furgon ütközött szombat délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győr közelében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A baleset során személyi sérülés nem történt.
  • Két személyautó ütközött vasárnap éjjel az M85-ös autóút Győr felé vezető oldalán, Csorna közelében. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.