Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Három nap alatt heten sérültek meg a megye útjain

Győr-Moson-Sopron vármegye útjain a hétvégén hét személyi sérüléssel, és 19 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt három napon a sérüléses balesetek legfőbb oka a nem megfelelő követési távolság megválasztása, és az elsőbbségi szabályok be nem tartása volt. Két esetben az ittas vezetés is hozzájárult a balesetek bekövetkeztéhez. – írják a police.hu oldalon. 

A hétvégén az egyenruhások a megye útjain 1271 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 7 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

  • A 8422-es számú főúton 2023. augusztus 4-én  23 óra 30 perc körüli időben történt közlekedési balesetben egy 23 éves rábapordányi férfi motorkerékpárjával – feltehetően ittassága miatt – járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, elvesztette uralmát a kétkerekűje felett, és az út melletti vízelvezető árokba csúszott.   Az eset során sem a motorkerékpár vezetője, sem utasa nem viselt bukósisakot. A motorost a mentők kórházba szállították.
  • Győrben a Jereváni úton, az Erfurti út felől a Zöld utca irányába közlekedett személygépkocsijával egy 51 éves nő 2023. augusztus 4-én 17 óra körül. Útja során – figyelmetlenségéből adódóan – a kijelölt gyalogosátkelőhelyen szabályosan áthaladó gyalogost elütötte, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.