Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Visszaeső részeg sofőr ellen emeltek vádat

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, akit a bíróságok előbb 4 évre, majd 7 évre tiltottak el a vezetéstől, mégis újra autót vezetett, ittasan.

A vádirat szerint a 42 éves férfit még 2019-ben ittas vezetés miatt négy évre eltiltották a közúti járművezetéstől, majd 2020-ban ugyanezen bűncselekmény miatt őt a bíróság újabb hét év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ezen felül, mint visszaesővel szemben egy év négy hónap szabadságvesztést is kiszabtak ellene, amit felfüggesztettek öt év próbaidőre. 

A férfi mindezek tudatában idén június 14.-én Szárföld és Farád között ismét ittasan közlekedett autójával. 

Az ügyészség az elkövetőt eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és – egyebek mellett – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését. A büntetési tétel a halmazati szabályokra tekintettel négy és fél év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.