Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sokan ültek ittasan volán mögé a hét első napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök az elmúlt napon tizenegy sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik alkohol hatása alatt vezették autójukat. Közülük öten közlekedési balesetet okoztak.

 

Az egyenruhások december 17-én vármegyénk útjain összesen 692 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amelynek során kiugróan magas számban mutatott pozitív eredményt a műszer. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy akik ittasan vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik!

Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, illetve bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok nagy kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során.