Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új videóklippel jelentkezett a Kowalsky meg a Vega. A magyar zenei élet meghatározó csapata a “Visszatérő” című dalhoz készített zenés kisfilmet, s tette közzé a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

“Egy különleges karácsonyi ajándék érkezett a videómegosztóra a Kowalsky meg a Vegától, a Visszatérő.” – vezette fel a témát Koródi Petra műsorvezető, beszélgetőpartnere pedig a zenekar frontembere Balázs “Kowalsky” Gyula, aki készségesen mesélt a dalról. “Ez a dal korábban egyébként már meg is jelent, hiszen a nem is olyan régen kiadott Égigérő című nagylemezünkön rajta van, egyfajta formában. Egy akusztikus verziója készült el még a nyár folyamán.” – meséli a Visszatérő című dalról Kowa, majd hozzátette: “a Visszatérő egyébként egy nagyon kis egyszerű ajándéknak indult, amit nem titkoltan személyes szándékból ugye én a gyermekeimnek írtam, de hát alapvetően ugye egy nagy mű lett belőle mire odáig jutottunk, hogy videoklipet forgatunk belőle. A nagylemez megjelenése után egy-két héttel úgy döntöttünk, hogy kap egy komolyabb, mondjuk úgy, hogy egy ilyen rockballada-szerű hangszerelést, vonósokkal, mindennel és természetesen jó zúzós gitárral. Nem csupán a gyerekeimnek íródott végül, hanem azt gondolom – főleg így karácsony környékén – hogy mindenkihez elér.

 “Visszatérő” dalhoz készült videóklip a megjelenését követő pár órában többezres nézettséget ért el a Youtube-on, s rengeteg pozitív visszajelzést olvashatunk a komment szekcióban. Van, aki egyenes jobbnak nevezi ezt a dalt, mint egy korábbi ikonikus Kowalsky meg a Vega sláger, az “Egy világon át”. 

Mi lesz a jövőben veletek?” – szól egy éles váltással Koródi Petra kérdése. A válasz azonnal érkezik Kowától, aki elmondta, hogy már most dolgozik a csapat, ugyanis dalszerzés szinten és alkotói szinten hatalmas a lendület, de természetesen 2024-es évnyitó koncertekre is nagyon koncentrálnak. “A következő évben jönnek az újabbnál újabb dalok – mondja Kowa, majd folytatja – de most már szerintem mondhatom azt, hogy hagyománnyá tettük, hogy minden egyes évet valami komolyabb, nagy helyszínen nyitja a Kowalsky meg a Vega. Most úgy döntöttünk, hogy nem csupán egy arénakoncert lesz évnyitó gyanánt, hanem mindjárt kettő is. Február 10-én így játsszunk Debrecenben a Főnix Arénában és február 24-én pedig a Veszprém Arénában nyitjuk az évet, tehát két nagy arénashow-val.”

A dal itt: