Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindennapi eset történt egy georgiai férfival: Connor Cato osztotta meg, hogy egy 1,4 millió dolláros (513,5 millió forint) bírságot kapott gyorshajtásért, ami olyan hihetetlenül magas összeg, hogy ő maga sem akarta elhinni.

A férfi elárulta, a bírságról szóló dokumentumot azután kapta kézhez, hogy szeptemberben az 55 mérföld/órás (89 km/óra) zónában 90 mérföld/órás (145 km/óra) sebességgel közlekedett.

Miután pedig kézhez kapta a bírságról szóló levelet, azonnal felhívta a bíróságot, ahol elmondása szerint azt mondták neki, hogy vagy kifizeti a tetemes összeget, vagy decemberben személyesen várják a bíróságon.

A helyi tisztviselők közlése szerint bárki, akit 35 mérföld/óránál (56 km/óra) nagyobb sebességgel történő vezetésen kapnak, köteles megjelenni a bíróságon, ahol majd a bíró meghatározza a tényleges bírságot.

Így derült fény arra, hogy az az összeg, amiről Cato kapott értesítést, valójában egy automatikusan generált, „helykitöltő összeg” volt, maga a tényleges bírság pedig nem haladhatja meg az 1000 dollárt az állam által előírt költségeken felül.