Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Sűrű hetük volt a tűzoltóknak, a kórházban is szükség volt rájuk

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten kétszázhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt hétfő reggeltől másnap reggelig összesen száznyolcvanöt helyszínre kérték a tűzoltók segítségét vármegyénkben. Százhuszonnégy helyszínen a befolyt víz, kilenc helyszínen kidőlt fák, lehasadt faágak eltávolítását végezték a tűzoltó egységek. A hivatásosok munkáját tizenhat önkéntes tűzoltó egyesület tagjai is segítették. A hirtelen lezúdult eső miatt közintézményhez is riasztották a tűzoltókat: a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház alagsorában nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, amelyet öt szivattyúval távolítottak el az egységek. Az esemény az intézmény működésében nem okozott fennakadást.

Kedden hét helyre riasztották a tűzoltó egységeket pincékbe befolyt víz miatt. Sopronban két, Győrben öt helyszínen volt szükség a tűzoltók segítségére. Győrben, a Mónus Illés utcában két társasház pincéjében is felgyűlt a víz, amelyet a város hivatásos tűzoltói szivattyú segítségével eltávolítottak. 

Kamion és személyautó ütközött csütörtök reggel az 1-es főút 171-es kilométerszelvényében, Levél térségében. Az ütközés következtében mindkét jármű az út menti árokban állt meg. A személyautó vezetője beszorult a roncsok közé, őt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével kiszabadították és átadták a mentőknek, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Két személyautó ütközött péntek délután Dunaszegen, a Táncsics Mihály utcában. A győri hivatásos tűzoltók és az ásványrárói önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Motorkerékpáros és személyautó ütközött szombat este Bősárkányban, a Rákóczi utca és a Petőfi utca kereszteződésénél. A csornai hivatásos tűzoltók és a bősárkányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. 

Személyautóval ütközött egy motorkerékpáros vasárnap délután Bakonypéterden, a 82-es számú főút és a Kossuth utca kereszteződésénél. A veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai és a kisbéri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A motorkerékpárost a mentők kórházba szállították.