Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Szándékosan ütközött neki az előtte haladó autónak az ittas férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan vezetve úgy előzött, hogy szándékosan nekiment az előzött járműnek.

A vádirat szerint az 56 éves férfi tavaly nyáron ittasan közlekedett egy Mosonmagyaróvár melletti településen. Közlekedése során utolérte az előtte haladó autót, melyben egy család utazott. A jármű lassan haladt a településen belül és az apa a leengedett ablakon keresztül kiintegetett a járműből a fagyizóban dolgozó lányának. 

A terhelt felidegesítette magát az előtte haladó sebességén, megelőzte őket és azonnal állóra fékezte az autóját. A mögötte közlekedő sértett csak hirtelen fékezéssel és félrekormányzással tudta elkerülni a balesetet. A két férfi ezután kiszállt az autójából hangos szóváltásba keveredtek, majd a sértett visszaült autójába és kikerülve a vádlottat elhagyta a helyszínt. 

A vádlott nem nyugodott meg, és a sértett után indult, megelőzte őt és úgy tért vissza a saját sávjába, hogy ennek során járművét szándékosan a sértett autójának kormányozta, próbálta őt leszorítani az útról, és autója jobb oldalával nekiütközött a sértett által vezetett jármű bal oldalának. Az ütközéstől mindkét jármű egyik első kereke kidurrant és az autók oldala is megsérült. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az ügyészség a vádlottal szemben közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.