Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Immáron több, mint 3 éve érhető el a Győr és környékén lakók számára is az az angol nyelvtanulási módszer, mely hazánkban is egyre szélesebb körben örvend népszerűségnek a tanulók körében. A Don’t Panic Nyelviskola beszédközpontú tanulási módszerét évekkel ezelőtt azzal a céllal indították útjára megálmodói, hogy mindenki számára könnyűvé, szerethetővé és nem utolsó sorban eredményessé tegyék a nyelvtanulást.

A győri iskola indulása óta már több, mint 1000 diák vett részt tanfolyamon, vette igénybe a tanulási lehetőségek valamelyikét. A jelentős létszám ellenére azonban ebben az iskolában még mindig családias a légkör, a diákok irányába tapasztalt kiemelt figyelem tekintetében legalábbis mindenképpen. A tanuló itt tényleg úgy érzi, hogy nemcsak egy hallgató a sok közül, a személyes kommunikáció, s az, hogy itt mindenki név szerint ismeri a másikat egyfajta bizalmi és kényelmes légkört jelent nemcsak a diákok, hanem még a tanárok számára is. Ez a szemlélet bizonyosan nagyban elősegíti a közös sikereket az angol nyelv elsajátítása terén.

A Don’t Panic módszer a beszédközpontú tanulásra épül. A közös munkában nem jut kiemelt szerep a tanárnak, sokkal inkább diák fókuszúnak mondható a program. Az iskola lehetőséget kínál középiskolás diákok számára nyelvvizsgájuk sikeres letételéhez, az érettségi akadályok leküzdéséhez, de segítséget nyújt külföldi munkavállalásra készülő, avagy karriert építő hallgatók számára is korosztálytól függetlenül. S persze annak is, aki egyszerűen csak szeretne tökéletesen megtanulni angolul. Egy valami azonban minden résztvevőnél egyaránt hiányként van jelen ebben az iskolában: a félelem az angol tanulástól, a kudarctól, az idegen nyelvi környezetben való érvényesüléstől. :) A módszer használatával ledönthetők lettek az évtizedes gátak, melyek az angol tanulást hátráltatták éveken át. A gondolkodásmód megváltozása, a szemlélet, mely a közösséget, és az együttes beszéd fejlesztését tartja fókuszban, egy olyan tanulási módszert ad a hallgatók számára, amelyben már nem csak az elérendő cél dominál, hanem maguk a mindennapok, az angol órák, ahol öröm a lét, a tanulás, és halogatás helyett inkább várakozás előzi meg a következő tanórát.

A győri iskolában – a tanulás mellett – kiemelt figyelmet fordítunk a közösség építésre. Ezt a célt szolgálják a programok (board game night, movie night), melyeken a tanulók részt vehetnek. Fontosnak tartjuk ugyanakkor az angolszász kultúra népszerűsítését, az ünnepek, szokások tematikus felelevenítését is.

A Don’t Panic nyelviskolákban “minden kezet fognak”. A képzések, a szolgáltatások a tanulói igényekre épülnek. Nemcsak rugalmas időbeosztásában egyedülálló, de a haladás ilyen komoly figyelemmel kísérése sem megszokott a hazai idegen nyelvi képzésben. A tanári fogadóórákon egyéni haladási konzultációkra van lehetőség. A módszer “otthona” Győrben is prémium környezet, professzionális oktatókkal, beleértve az angol anyanyelvű tanárokat is. A minőség alapvető feltétele a sikernek. Az iskola ezen ideológia mentén tevékenykedik már hosszú évek óta.

Ha csak érdeklődsz, vagy tervezel, netán már tanulsz is angolt, ide mindig érdemes benézni! Ahogy a diákokat minden alkalommal finom kávéval, teával várja a csapat, úgy az érdeklődőket is óriási figyelem övezi, egészen biztosan kevesen jönnek úgy ki első alkalom után az iskola ajtaján, hogy azt gondolnák, többet nem térnek vissza. És hogy hol keress minket?

Don't Panic Nyelviskola

www.dontpanicnyelviskolagyor.hu

+36 30 151 2200

gyor@dontpanicnyelviskola.com

9021 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 27. 2. em