Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
“Fülledt és izgalmas jelenetekkel indít a kísértés kora” – olvasható a Tündérkert című új magyar sorozat teaserének ajánlójában, és lássuk be, az előzetesen valóban záporoznak a szex- és harcjelenetek.

A 2023 őszén érdeklődő Tündérkert a Megafilm (Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya cége) és az MTVA közös projektje, amely az erdélyi fejedelem, Báthory Gábor életének eseményeit követi. A Nemzeti Filmintézet korábban kiemelt összeget, 2,149 milliárd forintos támogatást szavazott meg a sorozat gyártására.

A 8 részes sorozatban Báthory Gábor szerepében Katona Péter Dániel látható, Bethlen Gábort pedig Bokor Barna játssza. Az epizódokat Madarász Isti rendezi, a vezető operatőr Garai Gábor, a Tündérkert vezető írója pedig Bereményi Géza és Tasnádi István.
A Megafilm felelt a köztévén futó korábbi sorozatokért is, a cég gyártotta többek között a Hacktion, a Munkaügyek, a Csak színház és más semmi vagy az Egynyári kaland című produkciókat is. Ezeknek a sorozatoknak a költsége messze volt azért a Tündérkert büdzséjétől az NMHH nyilvántartási adatai alapján . A 2 milliárd forintot meghaladó támogatás még a mozifilmek esetében is ritka. Csak összehasonlításképp a Megafilm az Elk*rtuk-ot szintén a fenti nyilvántartás alapján 1,14 milliárd forintból hozta össze , de a most mozikban futó Blokádnak is ennél kisebb összeget, 1,5 milliárd forintos támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet.