Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha szilveszter, akkor lencse, meg virsli, szárnyas biztos nem, mert elszáll a szerencsénk. Ha már elegünk van a hagyományos lencsefőzelékből, akkor íme egy szuper recept!

KOCKÁS MALACPECSENYE PÓRÉHAGYMÁS LENCSÉVEL

Hozzávalók: 

  • 1kg malachús
  • 50dkg lencse
  • 1fej vöröshagyma
  • 1db póréhagyma
  • 2gerezd fokhagyma

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Éles késsel bekockázzuk a malacbőrt, a húsdarabok (comb, lapocka vagy bőrös császár) másik felét alaposan besózzuk. A római tálat és a fedelét legalább félóráig vízben áztatjuk, majd belerakjuk az előkészített húsdarabokat. Rárakjuk a fedőt, és 180 fokos sütőben 2-3 órán át sütjük.
  2. Közben a megmosott lencsét sós vízbe rakjuk főni. Teszünk mellé egy meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, és félpuhára előfőzzük és leszűrjük.
  3. Kivesszük a sütőből a római tálat. Ha már megpuhult a hús, kiszedjük. Hagyjuk egy picit állni, majd egy kis merőkanállal leszedjük a pecsenyeléről a felesleges zsiradékot.
  4. A lencsét elkeverjük az összevágott póréhagymával és a zúzott fokhagymával. A zsírtalanított szaftba visszatesszük a húst, köré szórjuk a lencsét. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a pecsenye szépen meg nem pirul, közben a lencse is elkészül.