Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy vadon élő medve talált valahogy utat a floridai Walt Disney Worldbe: több jelentés szerint egy medvét láttak a Big Thunder Mountain Railroad közelében Frontierlandben, ami miatt az ikonikus vidámpark több területét is lezárták.

A park illetékesei úgy határoztak, hogy elővigyázatosságból a park több területét is lezárják, többek között a Jungle Cruise-t, a Karib-tenger kalózait, a Haunted Mansiont, a Big Thunder Mountain Railroadot és más attrakciókat.

Eközben a WDW Magic arról számolt be, hogy a medvét egy fán látták, míg a Mickey Views szerint a medvét egy barlangban találták meg Tom Sawyer szigetén. A Disney egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben.

A Florida Fish and Wildlife Conservation Commission becslése szerint több mint 4000 fekete medve él Floridában, Orlando környékén pedig is rendszeresen észlelik őket.

Noha nem igazán összehasonlítható a két eset, de júliusban is beszökött egy vadon élő állat a parkba, nevezetesen egy mókus jutott fel a Disney World Carousel of Progress körhintájára.