Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemcsak a MÁV, a Volán dolgozói is demonstrációra készülnek.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hétfőn kezdte el felmérni a munkavállalók körében a demonstráció támogatását. A tiltakozást csak akkor tartják meg, ha legalább 300 dolgozó vesz rajta részt, de 500 fős tömeggel már elégedettek lennének.

A vonulásos tüntetést október 10-én 10 órai kezdettel szervezik a Volánbusz Zrt. és a MÁV Zrt. székháza előtt. A buszos szakszervezet idén 10, jövőre 15 százalékos emelést akar elérni. A demonstráció okaként azt jelölték meg, hogy a Volánbusz és a MÁV vezetése nem lépett eddig az inflációs hatásokat mérséklő bérkorrekciós tárgyalások kapcsán a reprezentatív szakszervezetekkel – írja a Világgazdaság.

A MÁV dolgozói is sztrájkolnak, de nem a bér miatt

A mozdonyvezetők szeptember 5-re szerveznek demonstrációt, de ők nem az alapbér témájában, hanem amiatt, mert véleményük szerint elmaradt egy egyszeri kifizetés, amelyre ígéretet tett a MÁV korábbi elnök-vezérigazgatója.