Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amerikában 1968. október 16-án jelent meg a The Jimi Hendrix Experience harmadik nagylemeze, az Electric Ladyland, a gitáros utolsó olyan albuma, amely még a halála előtt került a boltok polcaira. A brit kiadás borítóján David Montgomery fotója látható, amelyen meztelen nők szerepelnek, de ez már a második verzió volt, miután a kiadó nem találta elég jónak Linda McCartney két kisgyereket ábrázoló képét. A borító történetét Montgomery idézte fel. 

"Eredetileg Linda McCartney-t kérték fel, hogy készítse el az Electric Ladyland borítófotóját New Yorkban. Egy fehér és egy fekete kisgyereket örökített meg, ahogy együtt játszotta, ami a békét, a szeretetet és a harmóniát szimbolizálta, a londoni kiadónál azonban csak értetlenül nézték, hogy mégis mi a fene ez.
Szerintük egy ilyen képpel nem lehetett volna eladni az albumot, úgyhogy felkértek engem, hogy készítsek egy új fotót, én pedig úgy döntöttem, hogy a meztelen nőket örökítem meg. Többféle verziót is leadtam David-nek, aztán részemről lezártnak tekintettem az ügyet, amikor azonban megláttam a boltban a lemezt, megdöbbentem, hogy mennyire sötét és homályos lett a kép. Tudtam, hogy elég kicsi a költségvetés, de azért ez még így is túlzásnak tűnt. A kiadónál viszont megnyugtattak, hogy az én fotómmal minden rendben volt, és szándékosan csinálták meg ilyenre a borítóképet. Az eredeti fotó túl világos és direkt volt. Ezért tették egy kicsit homályosabbá. Persze David King volt a művészeti vezető, úgyhogy nyilván tudta, mit csinál. Jimi-nek állítólag nem tetszett a kép, de én ezt elég nehezen hiszem el. Elvégre nagy nőcsábász volt és imádta habzsolni az életet, úgyhogy kétlem, hogy pont ezzel lett volna problémája."

                                  David Montgomery-féle meztelen nős verzió