Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Szupersprint távon rendeznek triatlonfesztivált Ikrényben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amatőr és profi sportolókat egyaránt várnak a június 15-én és 16-án megrendezendő Kistri Triatlon Fesztiválra, a helyszín az ikrényi wakeboard-pálya. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni a versennyel, ezernél több indulóval számolnak.

Nem titkolt cél a toborzás

Kiss Gyula, a fesztivál versenyizgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, az utánpótlás versenyzőknek ez lesz az Európa-bajnoki válogató szupersprint távon; a második napon, tehát vasárnap pedig a leglátványosabbnak ígérkező mix-váltó országos bajnokság következik. A rendezvény nem titkolt célja a toborzás: jó lenne, ha a győri triatlonsport ismét országos hírűvé válna. Szomorú, mégis felemelő bejelentést tettek ennél a pontnál: a napokban elhunyt Domsits Károlyról – aki a győri triatlonsport egyik megteremtője volt – nevezik el az egyik utánpótlásfutamot.

Minél többeket be szeretnének vonni a triatlon világába

Szupersprint távon versenyeznek a résztvevők, ami azt jelenti, hogy 300 métert úsznak, 8 kilométert kerékpároznak és 2 kilométert futnak. Emészthető táv ez az amatőröknek is, a szervezők másik célja pedig éppen az, hogy minél nagyobb tömeget be tudjanak vonni a triatlon világába. Szieber Ákos, a Magyar Triatlon Szövetség operatív és kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: „Az az ember, aki egyszer már átúszta a Balatont, vagy körbetekerte azt, esetleg megpróbálkozott a félmaratonnal, rávehető arra is, hogy a számára ismerős közeg mellett kipróbáljon még egy, esetleg két sportágat.” Elhangzott az is, hogy a legidősebb versenyző, aki tavaly az amatőrök között indult, 86 éves.

Parkolás

A rendezvény két napján a pálya környékét – a wakeboard-tónál – lezárják a versenyhelyszínek biztosítása érdekében. A legnagyobb kérdés a parkolás megoldása lesz, az erre vonatkozó kérdésre Pallang Attila, Ikrény alpolgármestere azt válaszolta: az út mentén lesz lehetőség megállni.

Ez lesz a tesztverseny

A sajtótájékoztató végén Szieber Ákos bejelentette, hogy hosszú távon számolnak Győrrel, illetve Győr környékével, a mostani fesztivált tesztversenynek is tekintik, és már benyújtották a nemzetközi triatlon szövetség felé az igényüket, hogy 2003 után ismét Győrben (vagy ahogy most is, a környékén) rendezzenek triatlon Európa Kupa futamot. Nevezni még lehet a weboldalon, itt további információk is megtalálhatók a rendezvényről.