Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A második félidőben nagyszerűen játszva győzött utolsó hazai mérkőzésén a Széchenyi István Egyetem férfi kézilabdacsapata, a Győri ETO-UNI FKC, amely a magyar másodosztályú bajnokságot megnyerve bajnokként jutott fel az első osztályba. Az együttes tagjai az összecsapás után megérdemelten vehették át aranyérmeiket és a kupát.

A Széchenyi István Egyetem számára kiemelten fontos a sport, amely egyre több nagyszerű eredményben is megmutatkozik. Ennek legújabb példája a férfi kézilabda, amelyben az intézmény csapata az egész idényben nagyszerűen szerepelve az egyetemi bajnoki címet követően megnyerte a magyar második vonalat jelentő NB I/B-t, és kiharcolta a jogot, hogy jövőre az első osztályban, a K&H Ligában szerepeljen. A következő idényben így olyan világklasszis együttesek lesznek az ellenfelek között, mint a rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő Telekom Veszprém és a Pick Szeged.

A szezon utolsó hazai találkozóján a harmadik helyen álló Szigetszentmiklóst fogadta a győri csapat, amely elsősorban kitűnő második félidei játékának köszönhetően 30–21-re győzött. A bajnokságból még egy idegenbeli mérkőzés hátravan, de a bajnoki cím a hétpontos előnynek köszönhetően már biztos. A mérkőzés lefújását követően éppen ezért önfeledt ünneplés kezdődött, amelynek során átvették az aranyérmeket és a kupát a játékosok.

„Az idény elején egyértelműen a feljutást tűztük ki célul. Azt nem mondtuk, hogy ezt bajnokként szeretnénk megtenni, de nagyon örülök, hogy összejött. A sikernek több összetevője van. Egyrészt a játékosok és a szakmai stáb között rendkívül szoros volt a kapcsolat, a hibákat mindig azonnal tudtuk korrigálni. Másrészt nagyon figyeltünk az emberi tényezőkre, mindent megtettünk azért, hogy a fiúknak csak a játékra kelljen koncentrálniuk. Emellett rendkívül fontos volt a Széchenyi István Egyetem támogatása, az ennek köszönhetően biztosított nyugodt háttér. Sok játékosunk az intézmény hallgatója, akiknek nemcsak lakhatásában segít az intézmény, hanem például kedvezményes tanrend nyújtásával tanulmányaikban is” – értékelt Uhlig Rita, a klub ügyvezetője, aki szerint a gárda az új igazolásokkal képes lehet arra, hogy úgy maradjon bent a következő szezonban a 14 csapatos az első osztályban, hogy a 8–10. helyen végez.

A Széchenyi-egyetemen tanul a csapat kapitánya, Lang Zalán is, aki elmondta: a tudatos szakmai munka már a tavalyi alapozáskor megkezdődött, és célként nemcsak a feljutás fogalmazódott meg, hanem az is, hogy emellett párhuzamosan fel kell készülni az NB I-re.

„Az edzésmunka ezt tükrözte. Az első perctől látszott, hogy nagy esélyünk van a bajnoki címre. Ez persze nyomást helyezett ránk, és megvolt az a veszélye is, hogy az ellenfelek általában tét nélkül léphettek pályára ellenünk, úgy pedig könnyebb játszani. Szerencsére így is magabiztosan szereztük meg az első helyet” – emelte ki. Hozzátette: miután a csapatban jó néhányan még sosem szerepeltek az NB I-ben, nagy hangsúlyt helyeznek a fizikai felkészülésre, sok pluszmunkát végeznek, hogy jövőre is helytálljanak.

Forrás: Széchenyi István Egyetem
Kép1: A Széchenyi István Egyetem csapata, a Győri ETO-UNI FKC tagjai megérdemelten emelték magasba a kupát. (Fotó: MekliZ Fotó)
Kép2: A Széchenyi István Egyetem hallgatója, Lang Zalán csapatkapitányként az utolsó hazai mérkőzésen is mindent megtett azért, hogy győzelemhez segítse együttesét. (Fotó: Mekliz Fotó)