Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Takarítják a győri vízpartokat az áradás után

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rábán érkezett árhullám elvonulását követően Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának munkatársai azonnal nekiláttak a többfunkciós padka takarításának. A munkát a legforgalmasabb szakaszokon kezdték, gépekkel és kézi eszközökkel tisztították a rakparti sétálóutakat.

Ahol a víz nagyobb mennyiségű homokot rakott le, ott gép segítette a homokpadok megszüntetését, egyéb helyeken kézi erővel tisztították a felületeket. A hordalékok eltávolítását követően a rakpartok takarítását részben a padkáról üzemeltetetett, részben csónakba helyezett szivattyú segítségével végezték, amelyek a partról irányítva magas nyomású vízsugárral mosták le a szennyeződéseket, iszapot, egyéb lerakódásokat, a járófelületről és rézsűről.

Az áradás miatt az Aranypart I-en átmenetileg tilos a fürdés. Ezt a területet az ár levonulásával a terület rendezését követően vehetik ismét birtokba a napozók. A megszokott eljárás szerint itt az egészségügyi szervezet ismét mintát vett a vízből, így fürödni csak akkor lehet újra az Aranypart I-en, ha a hatósági engedély megérkezik.

Az idén már harmadszor kell a folyók áradása miatt takarítani a győri partszakaszokon, s a mostani alkalommal került a legnagyobb mennyiségben hordalék a rakpartokra, így a tisztítási munka várhatóan több mint egy hétig fog tartani.

 

Fotó: Marcali Gábor