Tartsa be a követési távolságot!

követési távolság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében fokozott óvatosságra inti az M1-es autópályán közlekedőket.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2020. július 13-án 5 óra 10 perc körül az M1-es autópályán Tatabánya térségében. A rendelkezésre álló adatok alapján, egy nyergesvontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvény közlekedett Budapest irányából Ausztria felé. A járműszerelvény a leállósávon haladt, amikor az 56-os kilométerszelvényhez érve nem tartott megfelelő követési távolságot. Fékezése ellenére az előtte közlekedő, és forgalmi okból lassító tehergépjármű hátsó lökhárítójának ütközött.

A pályatest ezen szakaszán a Magyar Közút által kiépített ideiglenes forgalomterelés található. A Budapest felé vezető oldal leálló és külső forgalmi sávját lezárták, ezért csak a belső forgalmi sávban haladhat a forgalom. Az Ausztria felé vezető oldalon a leálló és a külső forgalmi sávban halad a forgalom, míg a belső forgalmi sávban Budapest felé lehet közlekedni.

Az elmúlt időszakban több baleset is történt az M1-es autópályán az útfelújításból adódó sávelhúzásos szakaszon, melyre tekintettel az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

  • elindulás előtt mindig tájékozódjanak az Útinform honlapján,
  • közlekedésük során vegyék figyelembe a tájékoztató, az utasítást adó és a veszélyt jelző táblák jelzéseit,
  • a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által végzett útfelújítási munkálatok során – ami csak ősszel fejeződik be – a kihelyezett előjelzőtáblákat kísérjék fokozott figyelemmel,
  • a szabályokat mindig betartva közlekedjenek, figyelemmel a turisztikai idényből adódóan megnövekedett forgalomra is, különösen a sávelhúzásos szakaszon, ahol a szalagkorlát már nem védi az autósokat,
  • a balesetek megelőzése érdekében mindig tartsák be a sebességhatárokat és a követési távolságot.

Elmondhatjuk, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, vesznek részt a közlekedésben.

….hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó