Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
1 óra 35 percig egyensúlyozott állán egy gitárral! Az idahói férfi úgy írta le az unortodox rekordot, mint “egy lecke fájdalomból”, de legalább a célját elérte és megdöntötte a Guinness-világrekordot.

 

David Rush újra be akart kerülni a nagykönyvbe, ezért úgy határozott, megtalálja a módját – noha kétségkívül egy furcsa és annál fájdalmasabb módját sikerült meglelnie.
Az idahói férfi ugyanis a STEM-oktatást kívánja népszerűsíteni hajmeresztő rekordkísérleteivel, korábban pedig mintegy 250 Guinness-rekordot sikerült megdöntenie ugyanebben a kategóriában.
Korábban 1 óra 12 perc és 40 másodpercig egyensúlyozta a gitárt állán, ám amikor nagy örömmel jelezte volna a megdöntött rekordot a bizottságnak, kiderült, hogy valaki már megdöntötte azt, 1 óra 13 perc 25 másodperces idővel: az ő próbálkozását így érvénytelenítették.
Rush azonban nem adta fel, és végül sikerült megdöntenie egy új rekordot, melyet a spanyol Christian Roberto Lopez Rodriguez állított fel 1 óra 35 perces idővel.
A sorozatos rekorddöntögető elmondása szerint szerint csak azért fejezte be a rekordkísérletet, mert “túl nagy volt a fájdalom”, amit meg is értünk, hiszen egy ilyen gitár súlya alsó hangon 3 kg környékén mozoghat.