Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az egyetemi évek mindig is izgalmas időszakot jelentettek az életünkben, de sokszor a lakhatási költségek lehetnek az egyik legnagyobb kihívás. Vancouverben, ahol a bérleti díjak az egekben járnak, egy egyetemista, Tim Chen, egyedi megoldást talált arra, hogy ne kelljen több száz dollárt költenie havonta egy lakásra.

Tim Chen, a British Columbia Egyetem utolsó éves művészeti hallgatója, eredetileg Calgaryból származik. Mikor visszatért nyaralásáról, hogy újból kibérelje lakását Vancouverben, meglepetéssel tapasztalta, hogy az albérleti díjak drasztikusan emelkedtek. Az árak elértek az égig, és egy egyszobás lakás ára havi 2500 dollárra emelkedett, amit Chen nem tudott volna megfizetni.

De Chen nem hagyta magát, és nem akarta, hogy a pénzügyek akadályozzák továbbtanulását. Ahelyett, hogy lemondott volna az egyetemi éveiről vagy anyagi nehézségekkel küzdött volna, egy kreatív megoldást talált: repülővel jár be az óráira Calgaryból.

Egy meglepő felfedezést tett, mikor kiszámolta, hogy a repülőjegyek költsége sokkal alacsonyabb, mint egy havi albérlet Vancouverben. Egy oda-vissza jegy mindössze 150 dollárba került, miközben egy albérlet havi költsége több ezer dollárra rúg. Tekintettel arra, hogy heti két órája van az egyetemen, ez a megoldás tökéletesnek bizonyult számára.

Chen így havonta csak kb. 1200 dollárt költ repülőjegyekre, miközben otthon lakik a szüleivel Calgaryban. Ez a megoldás nemcsak gazdaságosabb számára, de lehetővé teszi számára, hogy költséghatékonyan és stresszmentesen folytassa tanulmányait.

Chen története egy remek példa arra, hogy a kreativitás és az új megközelítések milyen hatékonyan segíthetnek az egyetemisták számára az albérleti költségek megfizetésében. Az egyetemi évek nemcsak az oktatásról szólnak, hanem arról is, hogy megtanuljunk kihívásokat kezelni és kreatív megoldásokat találni az élet minden területén.