Ha nem, itt van öt tipp a leszoktatásra! Van akit abszolút nem zavar, de mások nem szeretik, ha végignyalja a Buksi az arcunkat. Nem ítélhetjük el egyik tábor tagjait sem, hiszen a fanyalgók ezzel nem szeretik kevésbé négylábú társukat. De! Adunk pár tippet azoknak, akik kevésbé bírják a hosszú, nedves nyelvet.

Adj más lehetőséget és tegyél valamit  szájába

Kínálj az arcod mellett más alternatívát. Mondjuk egy rágójáték, jutifalat vagy csont. Ami izgalmas lehet a számára. Ezek lefoglalják a kutyát. 

Ne figyelj rá!

Ha elkezd a kutyád nyalogatni, egyszerűen hagyd ott.   Szüntess meg felé minden figyelmet, beleértve a szemkontaktust is. Ha ezt a nem kívánt viselkedést nem jutalmazod, akkor ritkábban fog előfordulni.

Elegendő testmozgás

A hosszú séta csökkenti kutyádban a feszültséget, vele együtt pedig a vágyát, hogy megnyalja az arcodat. Ez a megközelítés különösen hasznos olyan kedvenceknél, akik egyfajta idegi kényszerből nyalakodnak.

Tusolj egyet!

Az izzasztó sport vagy séta után, biztosan szívesen nyalogatja a bőröd, lévén, hogy sós ízt árasztasz. Vegyél egy gyors zuhanyt, azonnal hatni fog.  

Használj más illatot!

A kutatók szerint a kutyusok egy kedvenc illata és egyben íze a gyümölcsös parfüm. Próbálkozz egy karakteresebb, fűszeresebb illattal. Hátha arra fanyalogni fog. 

Tudtad?

A túlzott nyalogatás szorongás vagy az OCD tünete lehet. A kényszeres nyalogatás, extrém viselkedés indokolja az állatorvos látogatását a lehetséges orvosi kezelések feltárása érdekében. Bár egy egészséges felnőtt embernél a kutyapuszi általában nem okoz problémát, kicsiknél, idősebbeknél vagy betegeknél nagyobb a fertőzések kockázata.