Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tiszta vizet önthetünk a pohárba

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kiváló minőségű ivóvízszolgáltatás érdekében időszakos karbantartási munkákat végeztek a Győrújbarát és Győr-Ménfőcsanak határában elhelyezkedő 10.000m3-es víztározóban a Pannon-Víz Zrt. szakemberei.

 

A hegyoldalban található előregyártott vasbetonelemekből készült grandiózus létesítmény 1985-től vált a környék vízellátásának meghatározó részévé. Kezdetben növelve az üzembiztonságot Győr vízszolgáltatásában játszott fontos szerepet, az utóbbi években pedig a város déli irányban elhelyezkedő agglomerációs területeinek vízellátását is segíti.

A városhoz képest 58 méter magasan elhelyezkedő létesítmény a víztornyokhoz hasonló tárolási és nyomás biztosítási funkciókat lát el. Együttműködve a rendszerrel a Marcalvárosi víztorony alsó tartályát egyenlíti ki. 

A tározóba a szigetközi kavics terasz nyúlványán elhelyezkedő Szőgyei Vízműtelep felől az NA600-as főnyomóvezetéken keresztül érkezik a tiszta ivóvíz, amely az éjszakai üzemállapotban kerül feltöltésre.

A létesítmény a 10.000m3-es tároló kapacitásából az átlagos napi 5.000m3-es vízfogyasztást könnyedén biztosítja.

Fotók: Borsi Viktória