Több bűncselekmény miatt fogtak el egy férfit a rendőrök

Több bűncselekmény miatt fogtak el egy férfit a rendőrök

A győri rendőrök zaklatás, közokirat-hamisítás valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 38 éves holland férfivel szemben.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. október 4-én, miszerint Győrújbaráton egy külföldi férfi hónapok óta rendszeresen zaklatja és fenyegeti volt élettársát és annak családját. A zaklató jelenleg is a fenti címen fenyegetőzik azzal, hogy lelövi a nőt és tudomásuk szerint fegyver is van a birtokában.

Az intézkedő rendőrök a férfit elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, azonban fegyvert sem nála sem gépkocsijában nem találtak. Ruházatának átvizsgálásakor azonban a rendőrök egy nevére kiállított hamis magyar vezetői engedélyre bukkantak.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a győri nyomozók az elkövető őrizetbe vételéről határoztak, majd 2019. október 5-én lakóhelyén kutatást hajtottak végre. A kutatás eredményeként, egy engedély nélkül tartott lőfegyvert, vagy annak utánzatát, valamint nagyobb mennyiségű lőszert és néhány hüvelyt találtak a győrújbaráti ingatlanban.

A Győri Rendőrkapitányság 2019. október 7-én indítványozta a holland állampolgár letartóztatását.

Forrás: www.police.hu

Hírszerkesztő