Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több, mint 70-szer riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzoltóknak a legtöbb munkát balesetek adták, de kigyulladt épület és helyesen jelzett szén-monoxid érzékelő is munkát adott nekik:

  • Kazánhelyiségben keletkezett tűz egy háromszintes hotel alagsorában hétfő délután Győrben, a Corvin utcában. A győri hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A tűzoltás idejére tizenegy ember hagyta el a hotelt, egyiküket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.
  • Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd este Győrben, a Márvány utcában. A társasházi lakás konyhájában egy átfolyós vízmelegítő üzemelt, amikor jelzett az érzékelő. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembere egyaránt kimutatták a mérgező gázt a levegőben, valamint a gáztűzhely mellett is kisebb szivárgást tapasztaltak, ezért a gázórát leszerelték. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Három személygépkocsi és egy kamion ütközött szerda délután, az M1-es autópálya 126-os kilométerénél, az országhatár felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat, és megszüntették a forgalmi akadályt. A kamion és két személyautó önerőből elhagyta a helyszínt. A balesetben nem sérült meg senki.
  • Egy személyautó és egy kamion ütközött csütörtök délután az M1-es autópálya 154-es kilométerénél Mosonmagyaróvár térségében, a főváros felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A kocsiban ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.
  • Két személyautó ütközött péntek reggel az 1-es számú főút 131-es kilométerénél. Az ütközés következtében az egyik autó a szántóföldre sodródott, a másik az úton megállva akadályozta a forgalmat. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset során személyi sérülés nem történt.
  • Két személyautó ütközött szombat délután a 81. számú főúton, Győr külterületén. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyek utasai közül két embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.
  • Kisteherautó és személyautó ütközött vasárnap este a 84-es számú főút 110-es kilométerénél, Nagycenk térségében. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók és a nagycenki önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.