Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több, mint hatvanszor riasztották az elmúlt héten a tűzoltókat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvankét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. – közölte a Katasztrófavédelem.

A lánglovagokat a legtöbb esetben balesetekhez riasztották, de több lakástűz is munkát adott nekik: 

  • Hatvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében hétfőn délután Kapuváron, a Szabadság utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók az oltási munkálatok közben több gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. Az egységek megbontották a tetőszerkezetet és hőkamerával átvizsgálták az épületet további felhevült részek után kutatva. A tűzeset során nem sérült meg senki. 
  • Családi ház kéményében lerakódott korom égett hétfő délelőtt Újkéren, a Soproni utcában. A csepregi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet, majd megtisztították az égéstermék-elvezetőt és átvizsgálták az épületet. A ház fűtés nélkül maradt, ezért a három lakó rokonokhoz költözött.
  • Harminc négyzetméteres cserépfedésű melléképület égett teljes terjedelmében keddről szerára virradó éjszaka, Győrben, az Erdei úton. A győri hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, amely veszélyeztette a szomszédos melléképületet is. Az ingatlanban asztalosipari gépeket és használaton kívüli tárgyakat tároltak. A tűzeset során nem sérült meg senki.
  • Két személyautó ütközött szerda reggel Győrben, a József Attila utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az egyik járművet, a másik áramtalanítására nem volt szükség. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, ők nem sérültek meg.
  • Négy személyautó ráfutásos balesetet szenvedett csütörtök éjszaka az M1-es autópálya 133-as kilométerénél, Börcs térségében, a főváros felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, míg a másik kettő saját kerekein el tudta hagyni a helyszínt. A balesetet szenvedett autókban összesen öten utaztak, nem sérültek meg. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt a külső sávon és a leálló sávon folyamatosan haladt a forgalom.
  • Árokba borult egy autó péntek délelőtt a 83-as számú főút 55. kilométerénél a Győrszemere és Tét közötti szakaszon. A győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet. A felborult autóban csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentési ideje alatt egy sávon, tűzoltói irányítás mellett haladt a forgalom. 
  • Egy személyautó lehajtott az útról és fának ütközött vasárnap délután Mosonmagyaróvár és Halászi között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban hárman utaztak, őket könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.