Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gordon Matthew Thomas Sumner, ismertebb nevén Sting, rendkívüli hatást gyakorolt a zenei világra mind a The Police frontembereként, mind pedig szólókarrierje során. Sokoldalú személyiségként -énekes, dalszerző, színész és filantróp- zenéje is sokszínű, számos műfajt ötvöz -pop, rock, jazz, klasszikus zene-, munkáját a dalszövegírásban is az igényesség jellemzi. Mindezek és dalainak lírai mélysége, valamint a társadalmi ügyek iránti elkötelezettsége kiemeli őt a zenei világ nagyjai közül. Gyakran szólal fel az emberi jogok védelmében, továbbá nevéhez fűződik a Rainforest Foundation alapítása, mely az esőerdők védelméért küzd. Sting egy igazi inspiráló személyiség, aki művészi és emberi szempontból is kiemelkedőt alkotott. Hangszerek iránti vonzódása is széles spektrumon mozog, a basszusgitár mellett zongorán, bőgőn, mandolinon, szaxofonon, lanton, valamint harmonikán is láthatták, hallhatták már játszani. Zenei tehetségét 17 Grammy-díjjal jutalmazták. Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Fields of Gold, a Fragile, az Englishman in New York, a Desert Rose és a Shape of My Heart is.

 

Ahhoz, hogy a zenei pályája ilyen ívet fusson be, elengedhetetlen a kiegyensúlyozott családi háttér is. A nyugodt jelzőt kevésbé használnám, hisz a világsztár 6 gyermek édesapja (két házasságból), valamint már több unoka nagyapja is. Makrobiotikus étrendjének köszönhetően a 72 éves sztár még mindig remek fizikai állapotnak örvend.