Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap eső vagy zápor várható a Dunántúl nyugati részein, illetve az Északi-középhegység térségében, az éjszaka második felében.

Az ég erősen felhős vagy borult lesz és csak átmeneti szakadozásokra, vékonyodásokra lehet számítani. A csapadékzóna napközben továbbterjeszkedik északkelet felé, így több hullámban számíthatunk esőre, záporra, a legkisebb eséllyel délkeleten.

Késő délután a Dunántúlon már újabb csapadékgócok képződnek, amelyekből zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél holnap az ország nyugati felén élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 15 és 19 fok között alakul, de a tartósan csapadékos területeken alacsonyabb, 13, 14 fok körüli, míg a délkeleti területeken magasabb értékek is lehetnek.

Hétfőn több tájegységen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között alakulhat.