Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több mint 30 millió forintot csalt ki párjától

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki azt állította, hogy halálos beteg, így pedig több, mint 30 millió forintot csalt ki a vele érzelmi kapcsolatban lévő férfitól.

A vádira szerint a jelenleg 47 éves győri nő 2012-ben ismerkedett meg a férfival, párkapcsolat alakult ki közöttük. A férfi már ismeretségük kezdetén megosztotta a nővel, hogy korábban daganatos megbetegedésben szenvedett, de szerencsésen meggyógyult. A nő ezen információhoz kapcsolódva valótlanul azt állította a férfinak, hogy maga is daganatos megbetegedésben szenved.

2013. és 2022. között a nő a betegségére hivatkozással, különböző gyógyszerekre és kezelésekre összesen 30 millió forintot csalt ki a férfitól, akivel párkapcsolatuk már 2016-ban megszakadt, de barátság maradt közöttük. A férfi a munkája miatt 2017. évben külföldre költözött, a kapcsolatot telefonon keresztül tartották.

A nő az összegeket kölcsön jogcímen kérte és valótlanul azt állította, hogy örökségéből, illetőleg testvérével közös spanyolországi nyaralójának nyereségéből fogja azt visszafizetni.

Állításaival ellentétben a nő egészséges, onkológiai kezelésben nem részesült, emellett az általa állított anyagi forrásokkal sosem rendelkezett.

Az ügyészség a nővel szemben jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.