Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Több mint fél millió forintot lopott ki a táskából a győri biztonsági őr

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy biztonsági őrrel szemben, aki a nála leadott táskából kilopta a pénztárcát

A vádirat szerint a egy nő 2022 decemberében vásárolt egy győri áruházban, azonban a vásárlást követően a táskáját, benne pénztárcájával a bevásárló kocsiban felejtette. Az őt követő vásárló a táskát megtalálta, és azt a biztonsági őrnél leadta.

A 36 éves biztonsági őr a táskát átvette, és maga mellé rakta az asztal alatti polcra. Ezt követően azonban a táskát átkutatta, és abból a hölgy pénztárcáját kivette, majd azt a biztonsági őrök pihenőjébe vitte. Itt a tárcából kivette egy bankkártyát és a pénztárcában tartott több mint fél millió forintot, és azt a hűtőszekrény alá rejtette.

Időközben a nő észrevette a táskája eltűnését, visszatért a boltba, ahol a területi vezető segítségével az őrszobában megtalálták a pénzt és a bankkártyát is, így azokat a nő a táskával együtt visszakapta.

Az ügyészség a vádlottal szemben minősített lopás miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés.