Kezdőlap KÉK HÍREK

Több mint negyven jármű karambolozott a porviharban az M1-es autópályán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt kamion és 37 (!) személygépkocsi karambolozott szombaton délután  az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon – közölte a Police.hu

Az elsődleges adatok szerint a balesetben 19 személyautó kiégett, összesen harminchatan sérültek meg, egy ember életveszélyes, tizenhárom pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség az M1-es autópályát mindkét irányban lezárta.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főgazgatóság közösségi oldalán azt írta: "harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion érintett az M1-es autópályán, Mány térségében történt balesetben, amely a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban következett be. A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A másik irányban, a Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki. Hét város hetven tűzoltója: a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. Az egységek a tűzoltási munkálatokat követően visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. A társhatóságok is nagy erőkkel érkeztek az esethez, többek között négy mentőhelikopter érkezett a helyszínre."

 

A baleset miatt jelentős torlódás alakult ki az M1-es autópályán. A rendőrök a sztráda főváros felé vezető oldalán a forgalmat Tatabánya-Óvárosnál leterelik. A rendőrség arra kér mindenkit, hogy lehetőség szerint kerüljék el az M1-es autópályát, úticéljuk eléréséhez válasszanak másik útvonalat!

FRISSÍTÉS! 

Az M1-es autópályán 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során, egy kiégett autóroncs alatt találták meg az egyik áldozat holttestét. A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van – közölte a rendőrség
 

Fotók: police.hu
Videó: Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy