A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt. 

A dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében már csak a belépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet. A kilépő forgalom itt szünetel, a kilépő utasok a Röszke autópálya határátkelőhelyet használhatják.

A Tompa Közúti Határátkelőhelyen a belépő személyforgalomban két órás, míg a belépő teherforgalomban négy órás a várakozási idő.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a Magyarországra utazók a röszkei, a bácsalmási és a hercegszántói határátkelőhelyet válasszák.

Az aktuális várakozási időkről és az alternatív határátkelőhelyekről rendőrségi honlap Határinfo oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ha szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

/Nyitókép: police.hu/