Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minél fiatalabb korban kezdd el megóvni a bőröd, hiszen egy életen át „viseled”. Ne csak az arcodra és az ajkaidra gondolj, hanem a testedre is.

Az őszi-téli szeles és hideg időjárás még azoknak a bőrét is kikezdi, akiknek zsírosabb a bőre, a száraz bőrt pedig teljesen tönkre is teheti. Fontos, hogy kialakíts egy személyre szabott bőrápolási rutint, hogy felvehesd a harcot a hideggel.

Manapság nagyon divatos készítmény a hialuronsav, és nem csak a plasztikai sebészek rendelőiben. Igaz, hogy a bőrápolás egyik alapvető összetevője, hiszen egészen mély rétegekben is hidratál, valamint megköti a nedvességet is. Ráadásul manapság rengeteg krém, olaj vagy kapszula tartalmazza, de azzal, hogy ezeket alkalmazod, még nem dőlhetsz hátra.

Ugyan sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a hialuronsav elegendő a bőr védelmére a hidegebb időben, de ez nem igaz. Hiszen arra már nem mindenki gondol, hogy ez az összetevő már természetes módon megtalálható a bőrünkben.

Éppen ezért a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy a hűvösebb évszakokban gazdagítsd bőrápolási rutinod niacinomidot – más néven B3-vitamint – tartalmazó hidratáló krémmel. A niacinamid nemcsak megakadályozza a felesleges olajképződést, hanem minimálisra csökkenti a vízveszteséget, így csökkenti a bőrszárazságot és az irritációt.

A ceramid – az a zsír, amely „összetartja” a bőrt – tartalmú készítmények szintén remek megoldások, ha az arcod hajlamos kipirosodni a hidegben és akár hámlani is.