Történelmet írt Beyoncé

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beyoncé (1981) 8. stúdióalbuma, a Cowboy Carter március végén jelent meg. Ez az amerikai énekes-dalszerző trilógiaprojektjének II. része, a Renaissance után. A dalok címében visszaköszönő dupla 'I' is erre utal.

Az énekesnő a 2024-es iHeartRadio Music Awards díjátadón az Innovátor kategóriát is megnyerte. Az év elején pedig történelmet írt, Ő az 1. fekete nő, aki a Billboard Hot Country Songs toplistájának élére került a Texas Hold 'Em című számával. Az öt éve készülő lemezt a sztár nem tartja tipikus country albumnak, hisz az amerikai déli zenei kultúrák, műfajok széles skáláját öleli fel, mint például pop, hip-hop, trap, blues, funk, soul, rock, népzene.

Igaz amerikaiként a farmermárka előtt tiszteleg a LEVII'S JEANS című dallal; a divatcég ezt követően frissítette is a profilképeit.

"A Levi's farmer az új nemzeti himnusz." – olvasható a hozzászólások között.

Miley Cyrus – akivel az II Most Wanted című duettet énekli – köszönetet mondott Beyoncénak a közös éneklés lehetőségéért a közösségi médiában.

" Te vagy a minden és még több!" – dicsérte az ikont.

Érdekesség még a lemezen, hogy Dolly Parton Jolene című egykori slágerének feldolgozását is tartalmazza, melyet 2012-ben Cyrus magával ragadó előadásában is hallhattunk már. Érdemes rákeresni!

A harminckétszeres Grammy-díjas R&B énekes olyan zenészekkel dolgozott még együtt az albumon, mint például Linda Martell, Post Melone, Willie Nelson.
A híresség a 2024-es Super Bowl alatt hivatalosan is elindította az új album kampányát.