Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Továbbra is szigorúan lépnek fel az Elf Bar árusok ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal továbbra is kiemelten ellenőrzi az Elf Bart és a hasonló ízesített elektronikus dohánytermékeket árusítókat. Egy árus interneten hirdette az illegális e-cigarettákat. A NAV munkatársai így is utolérték, és eljárást indítottak.

Az Elf Bar egy többféle ízben elérhető, nikotinos vagy nikotinmentes folyadékkal feltöltött, akkumulátoros, dohányzást imitáló eszköz, árusítása Magyarországon illegális. Bár a tavalyi országos ellenőrzés-sorozat után az internetes hirdetések szinte teljesen megszűntek, idén a NAV revizorai mégis egy olyan hirdető nyomára bukkantak, aki közösségi oldalon, nagy tételben kínálta eladásra az Elf Bart. A NAV munkatársai rendeltek tőle 10 darabot, az árut Budapesten vették át. Sőt a helyszínen az árus kocsijából újabb 220 darab Elf Bar került elő.

Az ügyben adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást, és az illegális árut lefoglalták. Az illegális termékeket árusítók a jövőben is számíthatnak a NAV ellenőrzéseire.

Fontos tudni, hogy aki Magyarországon engedély nélkül ilyen termékeket értékesít, az 5 millió forinttól akár 500 millió forintig terjedő bírságot kockáztat.