Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Triatlonverseny lesz hétvégén, praktikus információk a nézőknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 15-én és 16-án első alkalommal rendezik meg Győr mellett, az ikrényi wakeboard-pályán az első Kistri Triatlon Fesztivált. A környezettudatos sporteseményen komplex, színvonalas programot nyújtanak a versenyzőknek, illetve az őket kísérőknek, és kiemelt hangsúlyt fektetnek a minőségi kiszolgálásra.

A szervezők nem titkolt célja, hogy 2025-ban már Európa kupát rendezhessenek. Az első lépés az ehhez vezető úton már megtörtént: a 2024-es rendezvény elnyerte a Mix váltó Országos Bajnokság rendezési jogát, de változatos versenyszámaival kiváló lehetőséget biztosít a sportágba bekapcsolódni vágyóknak is. A szervezők ezzel a versennyel a triatlont (a jövő sportjaként egyedi tartalommal) mindenki számára átélhető élményekkel szeretnék vonzóvá tenni minden sportrajongó számára.

Több, mint 800 nevezés érkezett a versenyre, ahol különböző távon, illetve versenyszámban nyílik lehetőség színvonalas sportolásra – nem csak a profiknak.

Az I. Kistri Triatlon Fesztivált Győr belvárosától 5 percre, az ikrényi Wakeboard pálya és szabadidőparkban, kitűnő infrastrukturális körülmények között rendezik. A verseny a park területén és az oda vezető főúton zajlik majd. A kerékpáros körök 4 kilométer hosszúak, az úszásra a szabadidőpark területén lévő tavakban jelölnek ki pályát. A futás szintén a park melletti főúton és a parkon belüli utakon kerül sor.

A kétnapos verseny első napján utánpótlás versenyzők ranglistaversenyen mérik össze a tudásukat. Az idősebb utánpótlás versenyzőknek ez a verseny lesz az Európa-bajnoki válogató szupersprint távon. Sprint távon az amatőr sportolók is megküzdhetnek egymással. A második napon rendezik a mix-váltó országos bajnokságot. 

Várjuk a sajtó képviselőit a helyszínen, illetve tisztelettel kérnélek titeket, hogy támogassátok a munkákat azzal, hogy a forgalmi rend változásról hírt adtok a felületeiteken, hogy megfelelően és időben tájékoztassuk a hétvégén Ikrénybe érkezőket.