Olaszországban június 3-tól újabb enyhítések történtek, már a tartományok között is szabadon mozoghatnak, így egy fokkal megint szabadabban élhetik az életüket. De folyamatosan ott lebeg felettük, hogy ha egy picit is megugranak a számok, akkor újabb szigorítások várhatók. Emiatt a távolságtartás, a szabályok betartása, a maszk viselés, fertőtlenítés továbbra is az olaszok életének része.
A turizmusra mindezek erőteljesen hatottak. Sok szempontból ellehetetlenítették a turizmusban dolgozó étterem-, hotel-, bár tulajdonosok életét és munkáját. Hogy a szabályok és azok betartása milyen hatással van a turizmusra, a vendégforgalomra, és egyáltalán milyen most az élet Olaszországban, Bücs Ágnest kérdeztük, aki a Napsütötte Toscána Facebook oldal üzemeltetője, és a FicoPazzo nevű, Michelin-csillagos éttermet és szállodát vezetik olasz férjével ketten.
Forrás: Bücs Ágnes
Ágival Kis Gábor kollégánk készített interjút, melyet a Rádió 1-en és hírportálunkon hallgathatnak és az Oxygen Televízióban nézhetnek meg.