Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új helyre került a szülészet és hamarosan költözik a nőgyógyászat Győrben

A Petz-kórház szülészeti osztálya az E épület harmadik emeletéről a másodikra költözött; oda, ahol addig a nőgyógyászat működött. A nőgyógyászat is új szárnyba kerül – várhatóan december közepéig 

Elsősorban a vajúdó kismamáknak és hozzátartozóiknak fontos hír, hogy a Petz-kórház Magyar utcai E épületében mostantól nem a harmadik emeletre kell menniük, hanem a másodikra. A szülészetet ugyanis felújítják. A második emeletről a nőgyógyászat már hetekkel ezelőtt átköltözött a Vasvári Pál utcai C3 szárnyba. Itt továbbra is öt plusz két szülőágy áll rendelkezésre, az öt ágyat a nőgyógyászat korábbi posztoperatív őrzőjében helyezték el, s van még egy kétágyas szoba is.

Mivel VIP-szoba is csak a harmadikon van, ezért erről a pluszszolgáltatásról le kell mondani, amíg a felújítás tart. Jelen tervek szerint december közepéig kell végeznie a kivitelezőnek. A régi szülészet új festést, burkolatot kap, megújul a vizesblokk. Az ellátásban semmilyen változás nem történhet, a műtő most ugyanazon az emeleten (a másodikon) van, ahol a szülészet is. Újszülöttellátó is lesz természetesen, ahogy vizsgáló és posztoperatív őrző szintén.

A költözéssel a látogatási rend is változik: eddig délelőtt, illetve délután lehetett látogatni az anyát és a kisbabát, most a délelőtti látogatási idő helyett azt ajánlják, hogy a kitolt délutáni (kettőtől ötig tartó) időt használják ki a rokonok. Szülésnél is csak az apákat fogják az osztályra beengedni vagy azt az egy embert, akivel a kismama vajúdni, illetve szülni fog.

A beruházás számairól dr. Tamás László János főigazgató a Kisalföldnek elmondta, mintegy 222 millió forintot az építészetre, 47-et pedig szülőszobai eszközökre fordítanak. A kórház úgy számol, valószínűleg saját zsebből is ki fogja egészíteni ezt az összeget, mert az úgynevezett császárműtőre ebből a keretből nem jutna, ugyanakkor annak az eszközparkját is újítani kell. Ez a beruházás a teljes észak-dunántúli régiót érinti, mert nemcsak Győr-Moson-Sopron, hanem Komárom-Esztergom megye nyugati részéből is itt szülnek a kismamák.