Új óvoda épülhet Bakonysárkányon

Bakonysárkány

Zöldmezős beruházásban új, 80 férőhelyes óvoda épülhet Bakonysárkányon 360 millió forintos beruházással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával – mondta el a település polgármestere.

Ősz Ferenc (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom megyei községben folyamatosan növekszik a lakosok száma, tíz év alatt csaknem száz fővel gyarapodott a falu lélekszáma. A jelenlegi óvoda 40 gyermek nevelésére lenne ideális, de fenntartói engedéllyel 60 fős a létszám.
Az intézménynek egy valamikori falusi kúria ad otthont, az épületet közösen használja az óvoda és az általános iskola alsó tagozata, ahová 180 gyerek jár. Az új óvoda felépülésével a felszabaduló helyiségekben is iskolai osztálytermeket alakítanak ki.
A beruházás a település központjában valósul meg, a kétszárnyas épületben háromcsoportos óvodát építenek fel tornaszobával és a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, orvosival, tanárival, melegítőkonyhával.
A bakonysárkányi óvodába a közeli Aka községből és a Fejér megyei Felsődobosról is beíratták csemetéiket a szülők, tehát a fejlesztéssel egyszerre több település kisgyermekeinek javulnak a körülményei – ismertette a polgármester.

Forrás: MTI

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó