Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Új programozás, kevesebb baleset: átalakítják az Árkád körforgalom jelzőlámpás forgalomirányítását

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átprogramozzák a 14-es és 81-es főutak csomópontjában, vagyis az Árkád körforgalomban a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítást.  A cél az, hogy a forgalom gördülékenyebben haladhasson, ami a balesetveszélyes szituációk csökkentését is magával hozhatja. A telepítés idején nem működnek az érintett lámpák, így a szokásosnál is figyelmesebben kell használni a körforgalmat.

Az új programozás és vezérlőgép csere érinti majd a 14-es főút a Schwarzenberg utca, a 81-es főútit Spar csomópont, a Budai út – Vagongyár utca, a Tarcsay utca – Árpád út kereszteződését, valamint a 14-es és 81-es főút, vagyis az Árkád körforgalom jelzőlámpás irányítását is. Az új programozás telepítése 2024. április 17-19. között valósul meg. Ennek nyomán a megnövekedett forgalomnagysághoz igazítják a csomópontok kapacitás elosztását, egyes irányokban a zöld időt növelik, hogy gördülékenyebb legyen az áthaladás. 

A szakemberek a munkálatok ideje alatt a közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek, mivel a telepítések idején nem fog működni a jelzőlámpás forgalomirányítás, vagyis a KRESZ szabályai és a kihelyezett táblák jelzései szerint kell majd vezetniük.